Linnea Strand

Buenos Aires, Argentina

Kategori: På äventyr, Viña del Mar

Sådärja, nu är vi tillbaka efter fem dagar i härliga Buenos Aires. Vilken fantastiskt stad! I måndags tog vi det rätt lugnt, strosade lite och mötte sen upp Max och Jennifer för middag. Första steken av många avklarad! Vi hittade en restaurang i Palermo med takterass, supermysigt! 
 
På tisdagen hade vi bestämt träff med Max och Jennifer igen, denna gång i Recoleta för att gå runt i el Cementario de la Recoleta, som alltså är en stor kyrkogård där alla viktiga argentinare ligger, bland annat Evita. Till lunch hade jag och Emelie skrivit upp oss på en Cook and booze på hostelet (kan förövrigt tillägga att Milhouse hostel verkligen är att rekommendera, superengagerad personal och aktiviteter 24/7 om man vill), och då fick vi laga empanadas och dricka vin. På eftermiddagen strosade vi runt i hamn-området, och middagen blev i San Telmo på Desnivel som Max hade rekommenderat. Surprise surprise - det blev en stek igen!
 
Både måndag och tisdag var ofattbart varma, så när det på onsdagen visade sig vara molningt blev vi ganska tacksamma. Den dagen checkade vi av Palermo och gud, vad vi gick alltså! Alldeles ömma i trampdynorna. Vi åt jättegoda hamburgare på Burger Joint till lunch, och på kvällen gick vi hem till Jennifer och Max för lite vin, och sen middag.
 
Det har varit en riktigt stros- och ätarsemester. På torsdagen blev det nästa område, San Telmo, som vi vandrade runt i. Alla delar är verkligen jättemysiga, och vi hittade små rara affärer, mysiga fik och coola målningar. På kvällen var det dags för Argentinas signum - tangon! Vi hade bokat via hostelet Complejo Tango som innehöll en tangolektion, en tre rätters med fri bar och till slut en tangoshow. Det var så kul och så värt pengarna. Vi fick till och med diplom på att vi hade klarat av tangolektionen, haha!
 
På fredagen bokade vi in en walking tour med hostelet till La Boca. La Boca är ett hamnområde, och det var dit dom första immigranterna kom, och ser därför lite speciellt ut. Det är också där fotbollslaget Boca Junior, där Maradona spelat, har sin arena. Fun fact: fotbollslaget har färgerna gult och blått på sin outfit för att när dom skulle bestämma färger så satt dom i hamnen och sa "den första båten som kommer, den flaggans färger tar vi" och så kom det en svensk båt! Det blev en rejäl tur och när vi kom tillbaka till hostelet så var det bara att ta väskorna och dra till flygplatsen. 
Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag: