Linnea Strand

San Francisco, USA

Kategori: På äventyr

6/8-8/8
I torsdag kom vi till slut fram till San Francisco, och sa adjö till vår käre bil efter 13 fina dagar tillsammans. Vi checkade in på vårat motell, som var ovanligt dyrt men det visade sig att det var festival i staden just denna helg och alla ställen var fullbokade. Motellet låg precis i utkanten av Chinatown, som faktiskt är världens näst största chinatown utanför Asien, så kinarestauranger fanns det gott om. Dock vågade vi inte prova på någon. Vädret var lite sisådär, men vi traskade ner till hamnen och gick hela vägen längs hamnen, genom Pier 39 där det låg ett gäng lata sälar på bryggorna och Fisherman's Wharf, tills det var dags för middag och sen hemgång. 
Dagen efter log vädergudarna mot oss, och vi hyrde varsin cykel för dagen ($20 per cykel från Spoke & Hub). Vi började med att åka längs havet bort till Golden Gate bridge och över bron. Många fortsatte vidare en bit på andra sidan och tog en färja tillbaka, men vi valde att cykla över igen och sen fortsätta vidare längs havet, genom Lincoln Park och sen Golden Gate Park. I den senare parken åkte vi lite fel, för större delen av parken var avspärrad pga festivalen, men vi kom fram så småningom och åkte vidare mot Alamo Square. Vid det laget var vi ganska trötta och började leta efter närmsta vägen hem. San Francisco är välanpassat för cyklar med många cykelbanor osv men jösses amalia, vad många backar staden har! Och det är branta backar jag pratar om. Världens brantaste gata, Filbert street, ligger i SF. Vi tog aldrig den gatan, men vi knatade upp för en i samma klass. Hua! Efter ca 7 timmar lämnade vi tillbaka cyklarna, med värk i baken, träningsvärk i benen och kurr i magen. På kvällen somnade vi som prinsessor. 
Sista dagen tog vi oss till Union Square där vi kikade lite i affärer, tog en glass och tittade på folk. Vi råkade hamna mitt något slags valtåg/underhållningståg, där folk dansade och åkte i fina bilar. Något man måste göra i San Francisco är ju att åka med en kabelspårvagn, så det passade vi också på att göra. Vi kom hela vägen ner till Fisherman's Wharf, så vi traskade runt lite där och tog en varsin Corndog, som alltså är en varmkorv på pinne inbakad i något slags majsbröd. Helt okej!
Kommentera inlägget här: