Linnea Strand

Los Angeles, USA

Kategori: På äventyr

26/7-30/7
På vägen från San Diego till LA stannade vi vid Disneyland för en heldag med Musse Pigg, prinsessorna, Nalle Puh och alla andra Disney-karaktärer. Vi blev som barn på nytt och det var helt fantastiskt! På kvällen var vi helt slut, så vi letade upp lägenheten som vi hyrt via airbnb och såg lite film innan vi somnade som stockar.
Dagen efter packade vi in oss i bilen och åkte mot Santa Monica och den berömda piren som är med i massor filmer och tv-serier. Vi strosade längst stranden, tog en dopp i havet och posade framför Baywatch-stugorna. Eftermiddagen spenderade vi på gatan där vi bor, nämligen Hollywood Blvd där Walk fame är. Så vi har stjärnorna precis utanför dörren!
Tredje dagen var det dags för en heldag på Universal Studios Hollywood. Vilket ställe! Vi började med The Studio Tour där vi åkte runt i ett tåg mellan alla studios, New York-gatan, Who Village ur Grinchen, Wisteria Lane ur Desperate Housewives, The Bates Motel, en flygkrash med mera. Vi fick uppleva King Kong och Fast and the Furious på nära håll i 360 3D. Resten av parken bestod av 3D-berg- och dalbanor, där vi blev jagade av Sideshow Bob ur Simpson, tog tillbaka prinsessan Fiona som blivit kidnappad tillsammans med Shrek, räddade världen tillsammans med Transformers, blev förvandlade till minions, och så några vanliga berg- och dalbanor, bland annat en som gick genom Jurassic World. 
Vi hade kollat runt lite efter bästa utsiktsplatsen för Hollywood-skylten och hittat att Griffith Observatory skulle vara bra, så på onsdagen tog vi en tur upp dit. Skylten var större i verkligheten än vad den ser ut på bilderna, haha! Vi gick runt lite inne på observatoriet också, läste om solen, stjärnorna och planeterna. Efteråt åkte vi vidare i racerbilen till Beverly Hills-området för att titta på fina hus och spana efter kändisar. Det sistnämnda var det tyvärr snålt med. 
Sista dagen i Los Angeles blev fartfylld. Redan vid öppning stod vi vid grindarna till Six Flags Magic Mountain och som små barn skyndade vi från ena berg- och dalbanan till den andra. Vissa var helt galna med alla looper och svängar, men jisses vad roligt vi hade! Dock var det fruktansvärt varmt, så svetten rann som vattenfall. Men man ska inte klaga, har hört att i Sverige är det regnet som faller ner som vattenfall. 
Kommentera inlägget här: